Меню
Новини ∙ Kabinet.bg

Жени по време на пандемия. Как да се справим психически с предизвикателствата? Уебинар.


10 декември 2020 (четвъртък), 16:45-19:00 местно време

Събитието е с предварителна регистрация в Zoom на този линк: https://bit.ly/3n3GORn

Пандемията постави безпрецедентни предизвикателства и засегна психически всички ни по един или друг начин. Екипът от психотерапевти на Kabinet.bg от август 2020 работи безплатно – през видео, телефонни, чат и имейл сесии, - с хора в риск и нужда от подкрепа. Над 65% от тях са жени. Това са млади майки, жени без работа и доход, жени борещи се със сериозно заболяване, жени в нездравословни партньорски или семейни отношения, жени преживели психична травма. Срещаме се с жени под карантина, жени преживели загуба и жени на първа линия – учителки и медицински персонал.
Този разговор е възможност да споделим наблюдения за психическите предизвикателства и възможни роли на жената по време на Covid-19 и да се опитаме да отговорим на важни актуални въпроси.

Какво е да си жена по време на безпредентна криза? Какви са измеренията на женствеността? Как да оцелеем психически затворени с цялото семейство вкъщи? Добра стратегия за психическо ни оцеляване ли е да бъдеш активна? А ако нямаш или си изгубила работата си? Има ли повече агресия и насилие? Как помага психотерапията?
В Международния ден на човешките права, ние от Kabinet.bg вярваме, че навременният достъп до психотерапия и емоционална подкрепа, грижата за психичното здраве и превенцията на психичните заболявания са основно човешко право. С този разговор поставяме началото на публична кампания, в която жени и момичета да зададат въпроси и да разкажат лична история за това как преживяват пандемията.

Моля задайте предварително въпроси към участниците в дискусията на info@kabinet.bg.

Програма на събитието:
16:45-17:00 Регистрация и присъединяване към събитието.
17:00-17:05 Мила Манчева, асоцииран изследовател, социално включване, Център за изследване на демокрацията, модератор
17:05-17:15 Цветелина Йосифова, психотерапевт, председател на Българското общество по психоанализа и групова анализа, Kabinet bg
17:15-17:25 Надежда Дерменджиева, Изпълнителен директор, Български Фонд на Жените
17:25-17:35 Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова, Създателки на женската медия "Майко Мила" и каузата "Оле Мале" за майки на деца с увреждания
17:35-17:45 Велислава Попова, Главен редактор, Дневник
17:55-18:05 Лилия Драгоева, Изпълнителен директор на Билитис, Моника Писанкънева, учредител и дългогодишен активист за правата на ЛГБТИ
18:05-19:00 Дискусия

Събитието се осъществява от Kabinet.bg с подкрепата на Български Фонд на Жените. Kabinet.bg е проект на Българското общество по психоанализа и групова анализа, подкрепен от Central European Initiative Covid -19 Extraordinary Call for Proposals.