Меню
Новини ∙ Kabinet.bg

Възможното психично здраве по време на пандемия: Опитът на Kabinet.bg Уебинар

Възможното психично здраве по време на пандемия: Опитът на Kabinet bg
Уебинар

В разгара на втората вълна на пандемията, екип от професионални психотерапевти на Българското общество по психоанализа и групова анализа и виртуалната практика за безплатна спешна психотерапевтична помощ и емоционална подкрепа Kabinet.bg ви каним на разговор за ефектите на кризата Covid-19 върху психичното здраве на хората и очаквания им дългосрочен ефект. Представяме опита си от практическа работа през последните месеци. Разговаряме за връзката между пандемията и рисковете спрямо индивидуалните нагласи на хората в ситуация, която е всеобхватна и тотална, и може да бъде сравнявана с масово травматично събитие.

Ежедневно се тревожим за близките си, страхуваме се, понасяме внезапни загуби и се питаме как да оцелеем психически в тази сложна и непредвидима ситуация. В този разговор си задаваме въпроси и заедно търсим отговорите.

По темите разговаряме ние, от Kabinet.bg и нашите партньори, които направиха идеята Kabinet.bg възможна като ни подкрепиха в солидарната борба на НПО сектора, медиите и бизнеса с ефектите на пандемията.

Моля регистрирайте се за участие тук и задайте предварително въпросите си. Въпроси ще могат да бъдат задавани и по време на събитието от регистрираните участници.

Събитието ще бъде излъчвано и на живо във Facebook.

Програма:
09:15-09:30 Регистрация и присъединяване към събитието.
09:30-09:40 Ирина Недева, журналист в програма "Хоризонт" на БНР, председател на Асоциацията на европейските журналисти – модератор на събитието
09:40-09:55 Жан Матео Апуцо, Централно-европейската инициатива
09:55-10:05 Цветелина Йосифова, психотерапевт, председател на Българското общество по психоанализа и групова анализа. Ръководител на каузата Kabinet bg.
10:05-10:20 Елица Баракова, изпълнителен директор на Фондация BCause
10:20-10:35 Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ на А1 България
10:35-10:50 Давид Иерохам, психиатър, психотерапевт, преподавател в МП „Артистични психо-социални практики и психодрама“ на НБУ
10:50-11:05 Велислава Попова, главен редактор Дневник
11:05-12:00 Дискусия

Kabinet.bg е проект на Българското общество по психоанализа и групова анализа, подкрепен от Central European Initiative Covid -19 Extraordinary Call for Proposals.