Меню
Новини ∙ Kabinet.bg

Kabinet.bg получи специалния приз „Светлина в тунела“ на наградите „Човек на годината 2021“

На 10 декември 2021 - Международният ден на човешките права, за 14-и път бяха връчени наградите „Човек на годината“. Kabinet.bg - онлайн платформа за психотерапевтична помощ и емоционална подкрепа, създадена от Българското общество по психоанализа и групова анализа, получи три номинации, една от които за съвместния проект с Фондация ГЛАС – Кабинет ДЪГА.


Цветелина Йосифова, създател на Kabinet.bg, изказа специални благодарности на номиниралите, на екипа, който работи за платформата, както и на всички партньори. „За нас тази награда е изключителна чест, защото така психотерапията попада в много достойна категория - на човешките права. Надявам се, че наградата ще има принос към това и в бъдеще психотерапията да достига до тези, които имат нужда, независимо от икономическите им възможности, начина им на живот, половото им самоопределяне или къде се намират.“

„Човек на годината“ е инициатива, целяща да популяризира и подкрепи организации, хора и каузи, които са направили предходната година по-добра и справедлива. Организатор на кампанията е Българският хелзинкски комитет (БХК). 

Голямата награда за 2021 година получиха Образователните медиатори за постиженията им в условията на пандемията от Covid-19, а сред останалите наградени бяха Фондация “Нашите недоносени деца”; Rainbow Hub, Глория Филипова и Мануела Попова; Олга Минева от фондация EMRPOVE; Капка Панайотова. Всички специални призове и награди може да видите тук.