Меню
Новини ∙ Kabinet.bg

Дарете емоционална подкрепа на най-уязвимите по време и след Covid-19

Създадохме Kabinet.bg като платформа за спешна и безвъзмездна психотерапевтична помощ и емоционална подкрепа по време и след условията на Covid-19.

Може да подпомогнете каузата и да подкрепите психичното здраве на platformata.bg, където набираме средства със съдействието на фондация BCause.

Желанието ни е да осигурим така необходимата в момента незабавна емоционална подкрепа на най-застрашените и изложени на извънреден риск от прегаряне уязвими групи:
  • изнемогващи лекари, медицински персонал и здравни медиатори на първа линия;
  • възрастни самотни хора;
  • хора, живеещи в социални институции;
  • хора под карантина, преболедували или претърпели загуба на близък от болестта; хора от застрашени групи по медицински причини;
  • хора, живеещи в бедност, изолация и с ограничен достъп до комуникация;
  • хора под карантина поради болестта;
  • жертви на домашно насилие;
  • младежи и всички други, които изпитват остра нужда от разбиране и осмисляне на тази ситуация. 

С Вашето дарение ще дадем шанс за емоционална подкрепа на много повече уязвими групи от хора в най-голям риск по време на Covid-19. Вашето дарение ще помогне на поне още 200 души от най-засегнатите общности да получат по 5 сесии за безвъзмездна емоционална подкрепа от професионалист, който работи като доброволец в инициативата. Подкрепата ви дава безценна възможност на някой в затруднение да не бъде сам в страданието си в този момент. Даренията ще се използват за включване на повече психотерапевти-доброволци и обезпечаването им с дистанционна връзка, както и за подпомагане на спешни нужди на различни групи и общности в изолация.

Kabinet.bg е във връзка с хората в най-голям риск и нужда през мрежа от държавни, общински, медицински и неправителствени структури. Така достигаме и до най-уязвимите групи, за които те се грижат.

Симптомите на пост-травматичен стрес, нарушения на съня, усилване на страхове, обсесивно или рисково поведение, насилие все повече ни придружават в ежедневието – в личната и професионална среда. Условията за справяне с проявленията на застрашеното психично здраве у нас изостават с десетилетия спрямо практиките на страните от ЕС. Психо-социалната профилактика и рехабилитация остават неразвити и не обхващащи дори малка част от страдащите, защото се осигуряват почти изцяло от доброволци и неправителствени организации със сили на изчерпване, поради размера и ръста на проблема. На фона на тази хронична криза, пандемията от нов и непознат вирус и кризата след COVID-19 доведе до пълна ескалация в редица принципно застрашени групи, паралелно на общите промени в живота на всички ни и затруднената адаптация на всеки към новите обстоятелства. 

Ние предоставяме спешна психотерапевтична помощ – по телефон, имейл, чат и онлайн чрез видео връзка, за да достигнем до всеки, който е в затруднение.
Ако сте корпоративен дарител, моля свържете се с нас на info@kabinet.bg.